14 Ocak 2008 Pazartesi

STREET FIGHTER'A EN SON NE OLDU?

Bugün elimde son kalan jetonla kendimi Street Fighter denen atari oyununun içinde buluyorum. Benim onlar gibi özel güçlerim yok, aduketmiş, foryukenmiş... Yok onlar. Ancak küfür edip kaçarım ben. Ya da kavgalara seyirci olurum; "round one, fight" derim.

Mr.bison da asker kıyafeti giydim diye kendini harbici asker sanıyor. "Dikkaaaayt" deyip tüm Street Fighter karakterlerini sıraya sokuyor. Ego tatmini yahu, başka bir şey değil. Herkes itaatkâr değil ama. Ryu ve Ken asi. Diğerleri hazır ol vaziyetinde kıpırdamadan put gibi duruyor. Put gibi durmalarından mütevellit Guile'ın (hani şu amerikan askeri kılıklı atletli) sırtı kaşınıyor. Terliyor ama hazır ol vaziyetini bozmuyor kesinlikle... İşte disiplin. Ya kaşıntı?

İşte o an Guile, karşıdaki Vega ile bakışıyor. Elinde çatalıyla Vega ona yardıma yetişecek tek kişi. hemen koşuyor, bölüğün arkasına geçip elindeki çatalla Guile'ın sırtını kaşıyor. Gitti disiplin... Ortalık karışıyor.

Asi Ryu ve Ken kavgaya giriyor, barışı getirmek için. Ama barış gelmiyor. Onun yerine sadece arkadaki dükkânda Barış Manço'nun "arkadaşım eşek" i çalıyor. Yazık Ryu ve Ken'e.

Chun-li ise o esnada batı çevre yolu'nda. Mini eteğiyle cezp edici bir görüntüsü var. "yep yep" hareketiyle bacağını sallayarak kendini bir atari jetonuna çevre yolundan geçen kamyon şoförlerine pazarlıyor. Bazı kamyon şoförleri perfect bile yapabiliyorlar tek jetona.

Blanca ise kasap blanca isimli kasap dükkânını açıp hayatını kazanıyor, elektriğini tamamen kendisi sağlıyor. Honda'yı ise Blanca'nın dükkânından et alırken görüyorum. Halbuki onca şişmanlık, kollesterol... Dikkat etmesi lazım kendine.

Zangief Street Fighter'dan istifa etmiş. Flaş Tivi'deki amerikan güreşlerinde tepiniyor.

Dhalsim yamyamlıkta son nokta. nakavt olan oyuncuları yiyor. Hatta Blanca'nın dükkânındaki etlerin blanca'ya dhalsim tarafından satıldığına dair söylentiler var. Yani o etler dana falan değil, hepsi de karakter onların. belki de bahsetmediğim oyuncular. Halbuki o oyunc...

Jeton bitti.

Hiç yorum yok: