15 Ocak 2008 Salı

TERSİM PİSTİR... SABRIMI ZORLAMAYIN!

Oranın sıcağı kötüdür,pistir. Oranın soğuğunda aman dikkat et, adamı çarpar. O da bir şey mi sen bir de buranın soğuğunu gör, ürpertir adamı! Hayır, bizim oralar daha soğuk! Ulan yettiniz be! yıllarım bu cümleleri duymakla geçti, nereye gitsem aynı sözler. Bursaya giderim, derim ki "bursa soğuktur, palto alayım" . Karşıdan cevap hazır: "sen istanbul'u gör,deniz kenarı bir de,dışarı çıkamazsın". Bir şey söylenmez ona, sonraları küresel ısınma gelir; hava durumuna bakarım, Bursa 41 derece, nem oranı yüzde 40. sıcaktan yakınırım; cevap yine hazır: "ohoo sen ona bir şey mi diyosun, gel bir de burayı gör". dediği yerde hava sıcaklığı 33 derece olmasına rağmen orada her zaman nem oranı daha fazlaymış. En sıcak onların, en soğuk onların. Peki peki anladık. alın soğuk da sıcak da sizin olsun!

Tekerleme raconuyla büyüdük biz. Tekerleme bilmezsek cahil gözüyle bakılırdı bize. Salak mıydık ne? Anlamsız anlamsız sözlerdi hepsi de. İki kişi aynı anda aynı kelimeyi telafuz ettiğinde ileri atılıp
"cipsi kola" veya "özel cips kola" demezsen olmaz. Ne söyleyeceğin coğrafi koşullara göre değişiklik gösteriyor tabi. O değil de, özel cips kola nedir ulan? Hiç de sorgulamamışım yıllarca. Hadi onu geçtim tekerlemelere ne demeli? İlk kim yazmış merak ederim. bir tanesi şu şekildeydi: "Tom ve jerry,dispanseri,verem do,verem si,oo pepsi." konudan konuya atlamanın en büyük örneğiydi bu tekerleme. bir de "yes-no" cevabı verdiren tekerlemeler vardı, yes dersen "va-ni-kes" ile sıran üç sıra kayar; no dersen "en-no" ile sıran iki sıra kayar. dilimiz bile gelişmiş tekerleme ile teker teker.

Fight clubber'lık bir felsefedir. Tek model takılacaksın. Şekilcilik gibi gözükse de önce görünümüne özen gösterip clubber giysileri giyeceksin; inci küpeni ve üstten sivri saç modelini kafandan eksik etmeyeceksin. V yakalı, ama kocaman bir v yakası olan bir badi giyip gideceksin club ortamına; geldin işin fight kısmına, karıştır ortalığı, yakıp yık. Vandal felsefe. Tabi bunlar sana yol su elektrik olarak geri gelecek. Önce bardan tekme tokat yola atılacaksın, sonra üstüne bir kova su döküldükten sonra en yakın karakolda elektrikli sandalyeye oturacaksın.

İsanların "benim küçük sevgilim" diye hitap ettiği sevgilileri olduğu gibi "benim kütük sevgilim" diye hitap etmesi gereken sevgilileri de vardır, olacaktır, olmalıdır.

Kadir Çelik'in sunduğu objektif isimli program objektif olmaktan oldukça uzak, izleyin, görün, küfür edin. tulumuna göre tarafsız medya.

Afrika sıcaklarının ortalığı kavurduğu şu günlerde basın mensupları "sıcaklarla aranız nasıl" sorusunu acaba insanları daha fazla bunaltmak için mi soruyor? Yoksa sadistler mi? Gidin daha güzel soru bulun.

Küresel ısınma bitsin, hepsi bitecek...

Hiç yorum yok: